Menu Zavřeno

Combat Live Saving Course-Operator

CLS, TCCC, Střelba, voják, zbrojní průkaz, střelecký kurz, instruktor, obranná střelba sa.58, vz.95, Helma , AČR, výstroj, molle,OBOS.cz

Combat Live Saving Course-Operator

Level 1 (Péče pod palbou)

Je první ze série sofistikovaných kurzů postavených na metodice TCCC (Taktiky péče o zraněné v boji). Kurz je určen nejen pro profesionály z řad ozbrojených složek a bezpečnostních agentur, ale i pro odbornou veřejnost se zájmem o taktiku malých jednotek. Kurz může být také přínosem při řešení krizových situací v běžném životě, jako autonehody atd.

Náplň kurzů Combat Live Saving Course – OPERATOR je zaměřena na úroveň, kterou se považuje za minimální pro každého jednotlivce, při plnění bojových úkolů v ozbrojených složkách metodikou TCCC.
Level 1(Péče pod palbou) je základní kurz zaměřený na postupy a techniku ošetření v přímém kontaktu s nepřítelem/hrozbou a bezprostředně po něm (1. Fáze dle TCCC). S tímto souvisí i vysoký důraz kladený na svépomoc a využití nejmodernějšího zdravotnického vybavení jednotlivce.

Náplň kurzu:

Blok 1-Teorie na učebnách 4-5hod.

základy první pomoci, TCCC, materiál, úprava výstroje, příprava a výběr zdravotnického materiálu, příprava traumaplánu dle očekávané situace, základy nošení raněných, základy vyprošťování, taktická příprava na praxi s cvičnou municí.

Blok 2-Praxe s cvičnou a ostrou municí cca 4-5hod.

Zde si posluchači kurzu procvičí základní postupy a návyky v rámci družstva/skupiny s důrazem na správné reakce jednotlivce a teamovou práci družstva při ošetření pod palbou.

Vyhodnocení výcviku s cvičnou municí.
Praxe s ostrou municí na střelnici cca 3hod.

Vyvrcholení výcviku a následné vyhodnocení nacvičených postupů za použití ostré munice. Nácvik specifických střeleckých drillů.

Vyhodnocení, předání certifikátů za absolvování kurzu.

Kurz je určen výhradně pro posluchače, kteří mají minimálně základní střelecké návyky! (doporučujeme kurz Puška F1/Pistole F1)

Doporučený materiál jednotlivce:

1x turniket, 1x bojový obvaz (izraelák, vz.80/90, popř. ekvivalent)

V případě že frekventant nedisponuje doporučeným materiálem, vyváží na kurz materiál, který běžně používá. Nekladou se žádné maximální požadavky na materiál. Veškerý materiál, který si frekventanti myslí, že by mohli využít nechť vezmou s sebou!

Výstroj:

plná taktická, tedy to co dotyčná složka má při provádění operací vždy u sebe (Jak cvičím, tak bojuji!).

Výzbroj:

jakákoliv kombinace krátkých a dlouhých zbraní (jenom krátká/krátká i dlouhá/jenom dlouhá)
Munice: Minimální 300ks. cvičných a 200ks. ostrých v libovolné kombinaci na jednotlivce (např. 150ks. dlouhá, 50ks. krátká/ 200 krátká). Není na škodu mít více munice, může být využita, ale není pravidlem, že se veškerá munice musí vystřílet za každou cenu.

Munici a zbraně vám po dohodě zajistíme.
Pro ozbrojené složky kurz upravíme přímo na míru (změna taktiky, vozidla atd).

Doporučený počet frekventantů 6-12 osob

Cena za osobu 2190Kč
Cena za výcvikový blok pro ozbrojené složky dohodou.

Pro jednotky ozbrojených složek a bezpečnostní agentury je v ceně kurzu i příprava moderně koncipované lékárny včetně proškolení obsaženého materiálu.

Cena samostatné konzultace k přípravě lékárny včetně čtyřhodinové instruktáže pro 1-3 osoby je 6500Kč (Obos.cz neprodává žádný zdravotnický materiál ani nespolupracuje s žádným výrobcem, což přináší střídmý náhled na zdravotní materiál).

Na level 1 navazují další kurzy

a to level 2 (taktická polní péče + péče při evakuaci), který pokrývá 2. a 3. fázi dle TCCC a level 3 (komplexní taktické cvičení TCCC), který je zaměřen na procvičování dovedností pod taktickým námětem pro frekventanty, kteří mají za sebou předešlé dva kurzy.